cursus guasha

Cursus guasha Alkmaar

Een grondige kennismaking met een bijzondere behandelwijze

Een aantal keren per jaar organiseren Erwin van Putten en Anita Duin van Praktijk Acu-Putten een introductie cursus Guasha in Alkmaar. De 1-daagse cursusdag biedt een gedegen kennismaking met deze methode.

Als je wilt leren hoe je Guasha bij je zelf kunt toepassen, maar ook hoe je in huiselijke sfeer lichte klachten kunt behandelen, is deze cursus geknipt voor jou.

Je hoeft hiervoor geen enkele massage-ervaring te hebben. Ontspannen en plezier maken staan voorop tijdens de workshop.

Guasha betekent de ziekte uit het lichaam schrapen. Gua kunnen we vertalen met schrapen, Sha betekent gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten. In onze praktijk ervaren wij dagelijks de effectiviteit van deze therapie die in China al sinds jaar en dag wordt toegepast. Wij vinden het daarom leuk om deze methode aan een groter publiek onder de aandacht te brengen. Meer informatie over guasha therapie

Guasha is een oude volksremedie om pijn en spanning te behandelen en  om ziekte te voorkomen

Tijdens het theorie-gedeelte geven wij een introductie over de Chinese geneeskunde in het algemeen en over Guasha in het bijzonder. We vertellen over toepasbaarheid van deze behandelwijze

Je maakt kennis met meridianen en reflexzones. Ook wordt getoond welke (kruiden)olie en materialen geschikt zijn voor de behandeling. Uiteraard gaan we ook praktisch aan de slag.  Wij werken in kleine groepjes,  waardoor er veel persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen is.

Praktische informatie

over de workshop

guasha
   
Datum:  
Prijs: Euro 102,50 inclusief guasha-instrument
Lokatie: