Ervaar wat deze manier van masseren voor jou kan betekenen

Chinese massage is een massagevorm die is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde . Chinese geneeskunde gaat uit van het holistische principe dat het lichaam en geest één geheel vormen.

Bij de massage gaat het om het herstellen van de balans in het lichaam. Veel klachten ontstaan door blokkades in het lichaam. Met een Chinese massage laat je de vitale levensenergie (Qi) weer stromen. Tijdens de cursus wordt je zelf ook gemasseerd, hierdoor ervaar je meteen wat Chinese massage voor jou kan betekenen.

workshop chinese massage alkmaar

Met een goede Chinese massage kun je blokkades in de meridianen opheffen

Drukpunten en meridianen

Chinese massage bevordert de circulatie van Qi en Bloed, opent de meridianen, ontspant de spieren en helpt bij pijn.

Tijdens de massage wordt gebruikt gemaakt van het meridiaanstelsel. Dit is een netwerk van energiebanen in het menselijk lichaam.  Ook gebruiken we zogenaamde drukpunten / acupunctuurpunten.

Chinese massagetechnieken

Chinese massagetechnieken zijn strijken, wrijven, knijpen, wringen, trekken, vibreren, kloppen, en drukken. Een aantal van deze grepen brengen we je bij tijdens de cursusdag. Je leert enkele basistechnieken, waardoor je na afloop van de workshop in staat bent om een eenvoudige, maar doeltreffende massage te geven.

Het is een praktische cursus, waarin ook enige aandacht besteed zal worden aan de theoretische achtergrond van enkele begrippen uit de Chinese geneeskunde.

cursus-chinese-massage

Voor wie is deze massagecursus geschikt?

De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over Chinese massage en geïnteresseerd is in oosterse geneeswijzen. Je hoeft hiervoor geen enkele massage-ervaring te hebben. Het is een heerlijke cursusdag, waarin je zelf ook gemasseerd wordt. Het is een ideale workshop om samen met een partner of vriend(in) te volgen. Beginners en ook voor masseurs die hun vaardigheden willen uitbreiden zijn welkom

Onze massage-workshops zijn kleinschalig en laagdrempelig. Wij werken in kleine groepjes, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. In een ontspannen sfeer genieten en plezier maken staan voorop tijdens onze cursussen.

Praktische informatie

over de workshop

Chinese massage
Datum: zaterdag    2022 10.00 – 16.00 uur
Prijs: Euro
Lokatie:
Alkmaar