cupping alkmaar

Cupping  Alkmaar bij Acu-Putten

Cupping – therapie laat de energie weer stromen

Cupping therapie
is een natuurlijke oplossing voor een gezonder lichaam

Cupping  Alkmaar werkt via drukpunten en meridianen, stimuleert de bloedsomloop en ontgift het lichaam

Cupping is evenals Guasha een techniek uit de Chinese Geneeskunde. De behandelingen zijn met elkaar te vergelijken. Bij beide methodes wordt ingewerkt op het onderhuidse bindweefsel. Cupping is als het ware een vorm van bindweefselmassage.

Cuppingtherapie is een behandelwijze waarbij men glazen koppen vacuüm laat trekken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt.

Een cupping-behandeling leidt uiteindelijk  tot een compleet gevoel van ontspanning. Het is een zeer effectieve remedie tegen pijn.

cupping therapie alkmaar

Door de behandeling kan de huid rood of blauwachtig verkleuren (de kringen op de huid), vooral op gebieden waar een blokkade is of als er sprake is van een blessure. Deze verkleuring verdwijnt normaal gesproken binnen 1-6 dagen.

Traditioneel wordt gewerkt met vuur-cupping. Wij werken met moderne cupping-sets met vacuüm pompjes. Dit is een prima alternatief.

Een cupping behandeling  bij Acu-Putten Alkmaar is los te boeken, maar kan ook plaatsvinden in combinatie met acupunctuur of een massage.

Effecten van cupping:

Versoepelt het bindweefsel
Verbetert de doorbloeding
Helpt bij pijnklachten
Ontgift het lichaam
Ontspant de spieren

Onze ervaringen met cupping

Wij passen het toe bij hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, RSI, stress, vermoeidheid en burn out, spijsverteringsproblemen, menstruatie klachten, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten

Een behandeling is los te boeken, maar kan ook plaatsvinden in combinatie met acupunctuur of een massage. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.