Guasha therapie heeft een gunstig effect bij heel veel klachten

Al sinds 2002 gebruiken wij deze Chinese therapie bij de behandeling van uiteenlopende klachten.

Enkele voorbeelden waarbij guasha goed kan helpen zijn fibromyalgie, hoofdpijn en migraine, schouderklachten, gewrichtspijn, reumatische pijn, nekklachten, tennisarm, rugpijn, RSI-klachten En dit is slechts een greep uit de talloze aandoeningen waarbij guasha een oplossing biedt.

Guasha is een massagevorm met een diepe werking op huid, spieren, bindweefsel en de meridianen.

Dit maakt het een uitstekende therapie voor hardnekkige en langdurige klachten.

In Oosterse landen is een guasha-behandeling net zo gewoon als voor ons een bezoek aan de kapper. Vrijwel ieder dorp heeft zijn eigen guasha-therapeut. Het is een methodie die wordt toegepast bij allerlei lichamelijke ongemakken. Ook Chinese artsen gebruiken guasha in behandelencentra en ziekenhuizen.

guasha alkmaar

Ook hier in het Westen wint deze therapie aan populariteit, alhoewel sommige mensen er nog een beetje huiverig voor zijn. Dit komt omdat de huid tijdens de behandeling kan verkleuren, van lichtrood tot in sommige gevallen donkerblauw. Deze verkleuring duidt op een blokkade in de circulatie van energie en van bloed, de veroorzaker van pijn.

Door de guasha wordt deze blokkade opgeheven, zodat de pijnklachten verdwijnen. De verkleuringen verdwijnen binnen één tot vijf dagen weer.

De behandeling kan enigszins gevoelig zijn.  Onze ervaring is echter dat veel klanten de therapie als aangenaam beschouwen

Guasha heft blokkades en pijn op, lichaamsfuncties en organen worden gereguleerd

Met guasha wordt de microcirculatie van het zachte weefsel gestimuleerd, waardoor de bloedcirculatie en vitale Qi ( de levensenergie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde) in het behandelgebied toeneemt . Dit is belangrijk, omdat de extra hoeveelheid bloed meer zuurstof, bloedlichaampjes en voedingsstoffen naar het aangedane weefsel vervoert en zo de genezing / het herstel in gang zet . Tegelijkertijd worden afvalstoffen via de bloedcirculatie weggevoerd. Het behandelgebied is de plek waar de pijn of klachten zich voordoen. Daarnaast worden ook de betrokken meridianen behandeld.

Youtube film guasha behandeling

Wil jij weten hoe een behandeling er aan toe gaat?  Bekijk dan dit leuke filmpje

Jadesteen en kruidenolie

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht en vervolgens wordt hier met een  gladde jadesteen krachtig overheen gestreken. De in de olie aanwezig kruiden zorgen voor een versneld herstel.

Guasha is veelzijdig, eenvoudig en effectief

Guasha is een veelzijdige, eenvoudige en effectieve behandeling, waarmee enorm veel mensen geholpen kunnen worden. Samengevat: De therapie stimuleert het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt. Guasha heeft een gunstig effect op de bloedsomloop. Door de behandeling worden blokkades en pijn opgeheven, en worden lichaamsfuncties en organen gereguleerd. Guasha revitaliseert en regenereert, vermindert stress en vermoeidheid. Indirect behandelt guasha talloze stoornissen en klachten, brengt emoties in balans en zorgt voor helderheid van geest.
Het is echt de moeite waard om guasha eens te proberen.

Neem gerust contact op

Enkele reacties van klanten:

De guasha-behandeling was nogal een heftige belevenis. Als je huid verkleurt door de schraapbehandeling, is het een teken dat er een blokkade zit in je lijf. Guasha werkt op je meridianen en dus kun je al de plek die verkleurt zien waar het probleem in je lijf zit. En… er zaten bij mij heel wat problemen. Mijn rug was bont en blauw na afloop en de behandeling op zich was niet geheel pijnloos. ….
Maar na afloop voelde ik me erg ontspannen en sliep ik voor het eerst in weken weer lekker. Als dat geen winst is?! De verkleuring en het beurse gevoel trok snel weg en ik wilde meer! (Diana)

Met de Guasha therapie heb ik ten aanzien van mijn schouderklachten (bursitis) opmerkelijke goede resultaten bereikt in korte tijd. Na drie behandelingen heb ik minder pijn en meer bewegingsvrijheid. En dit na te zijn behandeld door de huisarts en een medisch specialist zonder veel resultaat. Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben met  en ga door met de behandeling. Overigens ben ik ook met iets totaal anders gestart. Ik laat me ook behandelen met Guasha voor mijn cellulitis met al een gladdere huid! Go Guasha! (Saskia)