Artikelen

Paprikasoep met schapenkaas en komijnzaad

2024-07-25T22:45:28+02:00soep, voeding|

Volgens de Chinese voedingsleer versterkt paprika de maag Paprika’s zijn verwant aan de Spaanse peper. Een groot verschil is dat paprika’s veel minder capsaïne bevatten. Hierdoor zijn ze aanzienlijk milder van smaak. Paprika’s leveren een scherpe en zoete smaak, maar zijn niet ‘heet’. Volgens de Chinese voedingsleer versterkt paprika [...]

e-boek alle dagen soep – Chinese geneeskunde, vijf elementen, voedingsleer, kruidengeneeskunde

2024-07-14T08:03:06+02:00chinese geneeskunde, soep, voeding|

Een e-boek met soeprecepten:  Chinese voedingsleer, vijf elementen en kruidengeneeskunde Op de sociale media roepen onze ‘soep-berichten’ altijd veel enthousiaste reacties op. En al heel vaak ontvingen wij het verzoek om de artikelen te bundelen. Nu is het dan zover !! Wij schreven een  e-boek dat bolstaat van [...]

Voedingsleer volgens de Chinese Geneeskunde – Energetica

2024-07-14T08:01:33+02:00voeding|

Voedingsleer is een belangrijk onderdeel van de Chinese Geneeskunde. Waar in het Westen veelal wordt gekeken naar vitaminen, mineralen, calorieën en biochemische samenstelling van voeding kijkt de Chinese Geneeskunde meer naar de  de energetische kwaliteit van voeding en hoe dit ons beïnvloedt. De energetica van een voedingsmiddel [...]

Pols en tongdiagnose – chinese geneeskunde acupunctuur

2024-07-12T07:13:57+02:00acupunctuur, chinese geneeskunde|

TongdiagnosePols en tongdiagnose - chinese geneeskunde: Vaak vinden mensen het een beetje gek om hun tong uit te steken tijdens een consult acupunctuur of chinese kruiden. In de chinese geneeskunde is de tongdiagnose, net als de polsdiagnose echter een belangrijk onderdeel van het onderzoek/vraaggesprek. Deze diagnosemethoden kunnen veel informatie geven over [...]

Ga naar de bovenkant