Naaldjes in je oren helpen je van je klachten af

Ooracupunctuur is een vorm van acupunctuur waarbij het oor gebruikt wordt om diverse klachten te behandelen. Punten op het oor worden gebruikt om te onderzoeken en/of te behandelen.

De oorschelp is een reflexveld waarin de totale mens weerspiegeld wordt op zowel mentaal, fysiek als emotioneel niveau. Het oor kun je zien als een soort van landkaart, waarbij bepaalde punten overeenkomen met gebieden in je lichaam . Deze reflexzone weerspiegelt hoe het met het overeenkomende deel in het lichaam gaat. Ooracupunctuur is prima te combineren met medicijnen of andere therapieën, zoals acupunctuur, fysiotherapie, etc.

ooracupunctuur-alkmaar

Hoe werkt ooracupunctuur ?

Specifieke punten op het oor worden behandeld met ‘oor’elektrotherapie of ‘oor’acupunctuur. Hierbij blijven de naalden 20 tot 30 minuten in het oor zitten. Soms worden er verblijfsnaalden geplaatst of een magneetje. Bijvoorbeeld in gevallen als het niet wenselijk is dat er geprikt wordt.

Directe aanpak en snel resultaat

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten. Problemen als verslaving, psychische stoornissen als stress en overspannenheid, burnout, allergie kunnen worden behandeld. Ooracupunctuur wordt ook gebruikt bij allerlei soorten acute of chronische pijnklachten

Shen Men is misschien wel het meest populaire punt in de ooracupunctuur.

Shen Men is een zogenaamd ‘masterpoint’. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en wordt veelal ingezet bij mentale klachten als stress, angst, somberheid enz.

ooracupunctuur shen men