Elke maand ziek door de menstruatie? Laat het ‘wegprikken’

Bijna alle vrouwen hebben er wel eens mee te maken: dysmenorroe ofwel menstruatiepijn. Dit is pijn die optreedt voor, tijdens en/of na de menstruatie. De pijn doet zich voornamelijk voor in de buik, maar kan gepaard gaan met rugpijn en uitstraling naar de benen. Vaak is er slechts sprake van een zeurende pijn en een ongemakkelijk gevoel.

Veel vrouwen  hebben  last van zeer hevige en pijnlijke menstruatiekrampen.  Soms kan de pijn zo hevig zijn dat ze niet kunnen functioneren zonder pijnstillers.

Menstruatieklachten

De maandelijkse cyclus kan gepaard gaan met migraine en/of hoofdpijn, misselijkheid en braken en nog heel veel andere ongemakken. Enkele voorbeelden:

 Opgeblazen gevoel
 Misselijkheid
 Huilbuien
 Gewichtstoename
 Lage rugpijn
 Buikkrampen
 Constipatie of diarree
 Trek in zoetigheid
 Eetbuien
 Gezwollen en pijnlijke borsten
 Acne of puistjes

acupunctuur menstruatiepijn

Om het baarmoederslijmvlies te kunnen afstoten, is er tijdens de menstruatie een zeer krachtige samentrekking van de baarmoeder. Deze samentrekking is de oorzaak van de pijn.

Er zijn talloze ‘huismiddelen’ die de pijn kunnen verlichten. Bijvoorbeeld beweging, een warme kruik en een warm bad. Ook het drinken van kruidenthee kan helpen, enkele voorbeelden: duizendblad, Chinese engelwortel, vrouwenmantel, kamille, kaneel, curcuma of gember.

Voordelen acupunctuur

Als dit allemaal niet afdoende werkt en je toch steeds weer naar de pijnstillers grijpt of je zelfs ziek moet melden, probeer dan eens acupunctuur.
Acupunctuur is een bewezen methode die menstruatiepijn significant doet afnemen. Ook hoofdpijn en migraine die gerelateerd zijn aan de menstruatie kunnen verholpen worden met acupunctuur.

Acupunctuur herstelt de hormoonbalans

In de Chinese geneeskunde spreekt men van een stagnatie of een blokkade van bloed of Qi bij hevige pijn. Door het zetten van naalden op specifieke plaatsen op het lichaam kan de energie weer stromen.
Acupunctuur stimuleert de bloedcirculatie in de baarmoeder en ontspant het spierweefsel, waardoor de krampen afnemen. Tegelijkertijd wordt de aanmaak van het hormoon endorfine gestimuleerd. Hierdoor wordt de pijn gestild en worden ook symptomen als geïrriteerdheid en stemmingswisselingen aangepakt.

In de  Chinese Geneeskunde wordt de menstruatiecyclus in 4 verschillende fases verdeeld, waarbij Bloed, Yin, Yang en Qi afwisselend de hoofdrol spelen.

Acupunctuur stimuleert je lichaam en is altijd het proberen waard. Een wekelijkse behandeling, gedurende 6 a 8 weken wordt geadviseerd, waarna de resultaten worden geëvalueerd.

Informeer naar de mogelijkheden. Neem gerust contact op. We beantwoorden jouw vragen graag.