Acupunctuur hoofdpijn Heb jij regelmatig last van hoofdpijn? En is jouw oplossing dan paracetamol, ibuprofen of een andere pijnstiller?
Als je dit incidenteel doet hoeft dat geen probleem te zijn. Langdurig gebruik van pijnstillers geeft daarentegen allerlei negatieve bijwerkingen en is slecht voor je lichaam.

Het is enorm belangrijk om je te realiseren dat hoofdpijn slechts een symptoom is en veel verschillende oorzaken kan hebben, die je niet aanpakt door het slikken van een pijnstiller. Neem je klachten serieus!

minder pijnstillers door acupunctuur

Bij hoofdpijn kan acupunctuur verlichting bieden door de circulatie van Qi en bloed te verbeteren, spierspanning te verminderen en de vrijlating van natuurlijke pijnstillende stoffen in het lichaam te stimuleren.

Hoofdpijnklachten zijn vaak heel divers en verschillen per persoon

Weersveranderingen, te kort of juist te lang slapen, voeding, alcohol, houding, stress, zorgen, menstruatie, hormonale verstoringen, koffie, gebruik van medicatie, er zijn talloze omstandigheden die hoofdpijn kunnen veroorzaken.
Binnen de Chinese geneeskunde kijken we altijd naar de oorsprong van een probleem. Er is dan ook geen one-size-fits-all oplossing, een kant-en-klare behandeling die voor iedere cliënt geschikt is.

Waar komt de hoofdpijn vandaan ?

Bijna alle meridianen komen samen op het hoofd. Eerst moet achterhaald worden welke meridiaan of orgaansysteem verstoord is.
Vervolgens kun je dan met specifieke acupunctuurpunten de energie in die meridiaan opbouwen of een blokkade opheffen.

Een belangrijke vraag die de acupuncturist je stelt is de lokatie van de hoofdpijn, ofwel waar zit de pijn. Is dat aan de achterkant van je hoofd, je voorhoofd, de zijkant, eenzijdig of aan beide kanten. Of zit het op de top van je hoofd?
De lokatie geeft een indicatie welke meridiaan betrokken is.

Enkele voorbeelden

Bij hoofdpijn aan de zijkant van je hoofd kan de galblaas-meridiaan een rol spelen, aangezien deze via de buitenste ooghoeken over de zijkanten van je hoofd en rond de oren loopt.
Heb je pijn op je voorhoofd dan kan de Maag-energie verstoord zijn.
Gaat de hoofdpijn gepaard met stress of hangt het samen met je menstruatiecyclus dan kan dat duiden op een blokkade in de Lever.

Is de pijn dof, of is er sprake van een knallende hoofdpijn. Op welk tijdstip van de dag heb je meestal last?
Door welke dingen wordt de hoofdpijn beïnvloedt, zowel positief als negatief.
Dit zijn allemaal zaken die meespelen bij het stellen van een diagnose en het behandelplan

Acupunctuur hoofdpijn ervaring

Mijn ervaring is dat door acupunctuur in veel gevallen de intensiteit van de hoofdpijn vermindert, en dat de frequentie en duur van de aanvallen afneemt.
Bovendien zie ik vaak dat de afhankelijkheid van pijnstillers stukken kleiner of zelfs verdwenen is. Als dat geen winst is!
Het aantal behandelingen dat nodig is varieert, het gemiddelde ligt rond de vijf behandelingen. Soms treedt na het eerste consult al een significante verbetering op, soms is er langere tijd nodig.

Meer info of afspraak, neem gerust contact met me op

acupunctuur hoofdpijn