In het oude Chinese kreeg een arts betaald zolang als zijn klanten gezond bleven.

Oorspronkelijk was de Traditionele Chinese geneeskunde gericht op preventie, ofwel het voorkomen van ziekte.

Heelmeesters werden in het oude China alleen betaald als hun klant gezond bleef. Zij deden er dan ook alles aan om hun cliënten gezond te houden. Zij maakten hierbij gebruik van hun uitgebreide kennis over de werking van het lichaam. En deden veel onderzoek naar de reacties op het lichaam op verschillende behandelingen.

Een behandeling was primair gericht op het optimaal houden van de weerstand en de conditie.

Wei Qi wordt gezien als een soort beschermend schild dat ons lichaam beschermt tegen externe invloeden zoals ziekteverwekkers.

Wei Qi is een term uit de traditionele Chinese geneeskunde en  wordt vaak vertaald als “defensieve energie” of “beschermende energie”.  Stel je voor dat Wei Qi een onzichtbaar leger is dat ons lichaam bewaakt. Het circuleert door ons lichaam en bevindt zich voornamelijk aan de oppervlakte, net onder de huid. Wei Qi speelt een belangrijke rol bij het handhaven van een gezond immuunsysteem en het beschermen van ons tegen ziektes. 

Wanneer ons Wei Qi sterk is, zijn we beter bestand tegen ziektes en voelen we ons energiek en gezond. Maar wanneer ons Wei Qi zwak is, kunnen we vatbaarder zijn voor ziektes en ons vermoeid voelen.

Wei Qi staat in verbinding met de meridianen van de Longen en de Dikke Darm. Wanneer we de Longen niet genoeg voeden kun je gevoeliger zijn voor verkoudheid, verstopte neus en bijholtes, keelpijn, ademhalingsproblemen, luchtweginfecties en allergieën.

acupunctuur weerstand verhogen

Chinese geneeskunde richt zich op het versterken van het Wei Qi om ons lichaam te beschermen en gezond te houden. Dit kan worden gedaan door middel van acupunctuur, kruiden, voeding en levensstijladviezen.

 

Regelmatig een behandeling acupunctuur maakt de Wei Qi sterker en zodoende de natuurlijke weerstand tegen ziekte groter