Thymus betekent levensenergie

Gelukspunt acupunctuur. De westerse fysiologie kent dit punt als de thymus. Dit orgaan ligt achter het borstbeen en speelt een belangrijke rol bij ons afweersysteem. De thymusklier maakt zogenaamde geheugencellen aan die ‘weten’ hoe de afweerstoffen tegen doorgemaakte ziekten moeten worden aangemaakt.  Thymus komt uit het Grieks en betekent “levensenergie”

Alhoewel de thymus na de puberteit vaak verschrompeld kun je de energetisch werking nog steeds stimuleren. Het helpt negatieve energie te neutraliseren, de weerstand en de algehele gezondheid te verbeteren.

Door het aantikken van dit energiepunt zullen blokkades in alle energiebanen verdwijnen en zal je levensenergie weer gaan stromen. Je voelt je vitaler en ervaart nieuwe levenskracht

Activeer het gelukspunt

Je kunt het gelukspunt activeren, door er zachtjes gedurende een of twee minuten op te tikken met je vingers. Voor een dagelijkse oppepper: probeer het eens een paar weken dagelijks te doen, waarbij je in stilte tegen je zelf zegt

“ik zorg goed voor mijn lichaam en voel me gezond, fit en vitaal”

gelukspunt acupunctuur

Acupunctuurpunten op de borst hebben een sterke connectie met de luchtwegen

Door het gelukspunt te activeren stimuleer je ook een van de wondermeridianen, namelijk de Ren Mai / conceptievat.  De meridiaan loopt over het midden van het lichaam en wordt ook wel de ‘zee van Yin’ genoemd. Het conceptievat is sterk betrokken bij de basis van het leven. De punten gelegen op de borst hebben een sterke connectie met de Long-Qi en allerlei aandoeningen die te maken hebben met de luchtwegen.

Ook acupunctuur kan hierbij een hulpbron zijn.

Het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten vermindert de productie van het stresshormoon cortisol en verhoogt de productie van het gelukshormoon serotonine.

Heb je het gevoel dat wij iets voor je kunnen betekenen, neem gerust contact op

Meer mooie acupunctuurpunten voor (zelf)behandeling lees je in ons e-boek