Volgens de theorie van de vijf elementen zijn we allemaal samengesteld uit de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal

Persoonlijkheidstypen volgens de vijf elementen – Aarde

Iedereen is op zijn of haar eigen unieke manier, samengesteld uit de vijf elementen. Wat ons van elkaar verschilt is dat één element minder of meer dominant is ten opzichte van de anderen.

Weten welk type bij jou dominant is kan je inzicht geven in jouw fysieke, mentale en spirituele samenstelling. Als je je bewust bent van jouw persoonlijkheidstype, verhoogt dit je begrip voor jezelf en voor anderen.

persoonlijkheidstypen vijf elementen aarde

In dit artikel belichten we de kenmerken van het persoonlijkheidstype Aarde

Je bent zorgzaam, loyaal en ondersteunend. Je voelt je verantwoordelijk maar blijft liever op de achtergrond. Een betrouwbare rots in de branding, een verbinder, net als de aarde zelf.

Je mensgerichte natuur zorgt ervoor dat je de harmonie bewaart, thuis en op je werk. Deze eigenschappen maken je tot een ideale partner, collega en vriend(in)

Omdat je zo grootmoedig en zorgzaam bent, ben je geneigd om andermans belangen voorop te stellen en jezelf weg te cijferen.

Iemand met het persoonlijkheidstype Aarde kan zich vaak moe voelen, lusteloos, met een zwaar gevoel in het lichaam.

Dit energiegebrek probeer je te lossen in de vorm van zoetigheid, koolhydraten of cafeïne.

Als Aarde-type is je spijsverteringssysteem, de Milt- en Maagmeridiaan, je grootste uitdaging: je kan last hebben van diarree of juist constipatie, een opgeblazen gevoel, je gewicht, vocht vasthouden en allerlei andere problemen met de vertering. Meer over de Milt-energie

Is het aarde-element niet in balans dan uit zich dat in overbezorgheid

Je kunt teveel op jezelf gericht zijn en je zorgen maken over van alles en nog wat.  Er gaat heel wat van je tijd verloren met eindeloos piekeren.

Ook lukt het je vaak niet om te stoppen je zorgen te maken om anderen.

Deze gewoonte kun je afleren door net zo ‘zoet’ en goed te zijn voor jezelf als voor anderen.

Affirmatie aarde-element

Zeg regelmatig deze affirmatie tegen jezelf:

Door goed voor mezelf te zorgen, voel ik me op mijn allerbest en draag ik bij aan een mooiere wereld