Verhaal uit de praktijk: guasha bij nekpijn


Waar de klachten vandaan kwamen was niet helemaal duidelijk.
Of het nou veroorzaakt was door spanning, overbelasting of de ventilator op het werk tijdens de hete zomerdagen of een combinatie van al deze factoren. De oorzaak was niet zo makkelijk te achterhalen.

Mijn client had hoe dan ook flink last van nekpijn, enorme stijfheid en kon zijn hoofd amper draaien. Hij was behoorlijk belemmerd in zijn dagelijkse leven. Met de auto naar het werk was een pittige uitdaging en ook slapen viel niet mee.

guasha nekpijn

Guasha is ideaal bij acute en ook bij hardnekkige nek, rug  en schouderklachten

Als er een blokkade is, ontstaat er een verkleuring op de huid. Dit wordt ‘Sha’ genoemd

Ik heb hem behandeld met guasha en er was meteen veel sha te zien. Dit is de verkleuring die ontstaat als er een blokkade aanwezig is.


Om te verstijfde spieren te mobiliseren, ter ontspanning en om de houding te verbeteren heeft cliënt een aantal oefeningen mee naar huis gekregen.

Bij het tweede consult, een week later was er al veel verbeterd, het draaien van de nek ging al een stuk makkelijker en was minder pijnlijk.
Na de derde behandeling was het niet meer nodig om nog een vervolgafspraak te maken. De klachten waren nagenoeg verdwenen. De nekspieren waren een stuk zachter en soepeler.

Cliënt en behandelaar zijn dik tevreden met dit mooie resultaat.

Meer weten over guasha…uitgebreide informatie lees je hier