Er is een grote groep mensen die na het doormaken van een Covid-infectie nog (langdurig) klachten blijven behouden. Vanuit de visie vanuit de Chinese geneeskunde kan dit verklaard worden als het postviraal syndroom.

Symptomen van het postviraal syndroom kunnen per persoon verschillen en kunnen o.a. zijn: luchtwegklachten, koorts, rillingen, (spier)pijnen, vermoeidheid, verlies van reukvermogen. Maar ook overgeven, misselijkheid, concentratieverlies, diarree, oorpijn, duizeligheid, keelpijn, hoesten zijn genoemde klachten na een covid-infectie.

De klachten en beperkingen zijn over het algemeen langdurig, met name chronische vermoeidheid, vermindering van spierkracht en uithoudingsvermogen, gebrekkige concentratie en geheugen.

Klachten kunnen acuut, vlak na of langere tijd nadat je ziek bent geweest optreden. Ook kunnen restklachten optreden na een infectie die schijnbaar geen of nauwelijks acute klachten liet zien, een zogenaamde ongecompliceerde covid-infectie.

Het komt regelmatig voor dat klachten schijnbaar zijn verdwenen en daarna plotseling weer tevoorschijn komen.

Bijvoorbeeld koorts die soms ‘zomaar’ weer aanwezig is, om vervolgens een paar uur later te verdwijnen.

Wat kan acupunctuur doen bij aanhoudende corona klachten ?

We gaan in eerste instantie bekijken welke syndroomdifferentiatie uit de Chinese geneeskunde van toepassing is. Bijvoorbeeld een tekort aan Qi, verstoring balans Yin en Yang, Damp, Hitte enz.

Aan de hand van deze diagnose selecteer ik de juiste acupunctuurpunten.

Hiermee wordt de aandoening behandeld op een diep, intern nivo. Met als doel het definitief elimineren van de pathogenen, het versterken van de orgaanfuncties en het immuunsysteem, bevorderen van het herstelproces en terugkeer van vitaliteit en gezondheid.

Ook de guasha reinigingsmassage is een
prima hulpmiddel om de restverschijnselen van corona
‘op te ruimen’. Dit is een kort traject van twee
behandelingen,
meer info in deze link

Heeft u interesse in een behandeling
of wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact
met mij op.

weerstand verhogen na corona