Zwangerschap en acupunctuur gaan heel goed samen.

acupunctuur zwangerschap Het is een veilige remedie om zorgeloos te kunnen genieten van je zwangerschap. In onze praktijk hebben wij met regelmaat aanstaande moeders over de vloer, met uiteenlopende zwangerschapsklachten: misselijkheid, vermoeidheid, rugpijn, constipatie enz.

acupunctuur zwangerschap

Acupunctuur pakt zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier aan en helpt de moeder om de zwangerschap zo soepel mogelijk te doorlopen.

Het is een veilige methode voor zowel moeder als kind.
Als je tijdens de zwangerschap in een optimale conditie wilt blijven wordt aangeraden om één keer per maand een behandeling acupunctuur te ondergaan. Hiermee voorkom je allerlei ongemakken. De behandeling is er primair op gericht het lichaam in balans te brengen.

Het kan er ook voor zorgen dat de bevalling makkelijker en minder pijnlijk verloopt.

De bevalling kun je op een natuurlijke wijze inleiden met behulp van de acupuncturist.

The beautiful baby point – acupunctuur voor een mooie en gezonde baby

Ook de foetus heeft hier baat bij in verschillende stadia van groei en ontwikkeling. Traditioneel wordt een speciaal acupunctuurpunt gebruikt, ‘the beautiful baby point’ ofwel ‘punt voor een mooie baby’.

Dit punt moet geprikt worden aan het einde van de 3e en van de 6e maand om een gelukkige, gezonde en vanzelfsprekend schattige baby te krijgen.

De Chinese naam voor dit punt is Zhubin, wat ‘guest house’ betekent. Met de baby als gast in moeder’s baarmoeder.

Dit punt is gelegen aan de binnenkant van het onderbeen en staat bekend om zijn kalmerende effect, helpt bij angst en bezorgdheid en zorgt voor aanmaak van bloed.

Klassieke teksten beschrijven dat acupunctuur van dit punt de moeder kalmeert en tegelijkertijd de baby voorziet van voeding.

Door de verbinding tussen Hart en Nier te stimuleren verminderen gevoelens van stress en angst. Zhubin ligt op de Nier-meridiaan en helpt te ‘gronden’ bij vrouwen die negatieve gedachten maar lastig kunnen loslaten

Je lichaam is een tempel en je baarmoeder is het paleis waarin je baby woont

Het prikken van dit punt beschermt de baby tegen toxines die de moeder bij zich draagt, verhoogt de gezondheid van de baby, zorgt voor een goede weerstand en geeft de moeder energie.

Acupunctuur kan je ook helpen om zwanger te worden. Het wordt ingezet als ondersteuning bij IVF. In dit artikel lees je er meer over

Na de bevalling kan acupunctuur helpen om sneller te herstellen en om energie op te bouwen.

Meer info of afspraak met Erwin van Putten , neem gerust vrijblijvend contact op

 

acupunctuur infertiliteit