Volgens de Chinese voedingsleer versterkt paprika de maag

Paprika’s zijn verwant aan de Spaanse peper. Een groot verschil is dat paprika’s veel minder capsaïne bevatten. Hierdoor zijn ze aanzienlijk milder van smaak.

Paprika’s leveren een scherpe en zoete smaak, maar zijn niet ‘heet’. Volgens de Chinese voedingsleer versterkt paprika de maag en verbetert de eetlust. Dit komt omdat het eten van paprika de secretie van spijsverteringssappen in de mond en maag aanwakkert. Daarnaast heeft paprika een gunstige invloed op de bloedcirculatie en helpt het bij voedsel-stagnatie.

Schapenkaas is koel en bevochtigend.

Omdat schapen zich tijdens het grazen, naast gras en klavers graag tegoed doen aan verschillende kruiden, is de schapenkaas beter verteerbaar dan koeienkaas.

Komijnzaad is een natuurlijke oplossing voor winderigheid

Heb je last van gas in je darmen en winden laten? Komijnzaad is warm en scherp. Komijnzaad is een probaat middel tegen winderigheid en biedt een helpende hand bij spijsverteringsmoeilijkheden (door stress). In de Indische keuken is het bekend als djinten.

De Chinese geneeskunde spreekt van een versterkende werking op de Middelste Warmer bij het gebruik van komijnzaad. Hieronder wordt verstaan de Maag en de Milt. Deze zijn samen verantwoordelijk om alles wat je eet en drinkt om te zetten in voor het lichaam bruikbare energie.

Bereidingswijze

Voor deze soep heb je nodig

4 paprika’s,
1 sjalot,
1 eetlepel olijfolie,
1 theelepel komijnzaad,  groentebouillon,
stukje schapenkaas (feta)

Rooster de paprika’s ongeveer 30 minuten en verwijder vervolgens het velletje en de zaadlijsten.

Snijd ze daarna in kleine stukjes. Snipper de sjalot en fruit enkele minuten in olie.

Voeg de paprika, de groentebouillon en komijnzaad toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een scheutje olijfolie en wat komijnzaadjes.