Kan acupunctuur helpen bij migraine?

Een groot deel van de bevolking, zowel mannen als vrouwen lijden aan een zeer zware, vervelende en soms zelfs slopende vorm van hoofdpijn. De pijn kan gepaard gaan met misselijkheid en braken en overgevoeligheid voor licht, geluid en geur. We spreken hier over migraine.

Deze bonkende hoofdpijn treedt meestal op aan één kant van het hoofd. De pijn kan zich echter ook verplaatsen van de ene kant van het hoofd naar de andere, of aan beide kanten van het hoofd optreden.

Migraine duurt over het algemeen 4 tot 24 uur, maar er zijn gevallen waar het wel 3 dagen kan duren. Soms is er sprake van visuele klachten, zoals het zien van verschillende vormen, heldere vlekken en lichtflitsen.

Om de aanvallen te doorstaan is soms dagelijks medicatie nodig en vaak kun je niet veel anders dan in bed blijven liggen

migraine acupunctuur

Met acupunctuur pak je de onderliggende oorzaak van migraine aan.

Er is niet altijd een herkenbaar patroon voor het optreden van migraine-aanvallen, het kan zich elk moment, overal voordoen. Bij vrouwen echter is er vaak een relatie met de menstruatiecyclus als gevolg van veranderingen in de hormoonhuishouding. Met acupunctuur pak je ook de onderliggende oorzaak van migraine aan.

De effectiviteit van acupunctuur bij de preventie en behandeling is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek.

Erwin van Putten heeft goede ervaringen met de behandeling van migraine (en hoofdpijn). De meeste klanten vertellen dat ze minder vaak aanvallen hebben en dat de aanvallen minder hevig zijn. Ook horen wij regelmatig dat medicijnen beter aanslaan.

Wil je weten of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Erwin van Putten

Acupunctuur bij migraine:

  • zorgt voor verlichting van de pijn
  • verbetert de bloedsomloop in het lichaam en ook in het hoofd
  • helpt tegen misselijkheid
  • maakt dat je minder pijnstillers hoeft te gebruiken
  • kan er voor zorgen dat een migraine aanval minder lang duurt
  • maakt dat je langer langer aanvalsvrij bent