Acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeskunde worden al eeuwenlang gebruikt bij de behandeling van sportletsel.

De behandeling van sportblessures met acupunctuur kent al een lange geschiedenis

Het vindt zijn oorsprong in de kloosters van Shaolin monniken, die tijdens het beoefenen van Kung Fu en andere Oosterse gevechtskunsten regelmatig blessures opliepen.

Hierbij ging het niet uitsluitend om de behandeling van blessures, maar ook om het optimaal in conditie houden van het lichaam en het voorkomen van letsel

sportblessures acupunctuur

Acupunctuur werkt als natuurlijke pijnstiller

Acupunctuur is een effectieve pijnstiller en bevordert het genezingsproces bij allerlei (sport)blessures, zoals: spierverrekkingen of verstuikingen, blauwe plekken en bloeduitstortingen, kneuzingen, (schaaf)wonden, peesontstekingen (tendinitis), fasciitis en hielspoor, enz

Acupunctuur heeft de volgende effecten op het lichaam:

pakt ontstekingen aan en vermindert zwellingen
verbetert de lokale bloedcirculatie waardoor het helingsproces versnelt
bevordert reparatie van weefsels
kan de conditie en sportprestaties verbeteren
stimuleert het zenuwstelsel
bevordert de lymfestroom
Acupunctuur-fasciitis-en-hielspoor

Een acupunctuurbehandeling ondersteunt en stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Het draagt bij aan het beter functioneren van het lichaam. Tijdens de behandeling worden zeer dunne naaldjes op specifieke plaatsen in de huid gestoken.

Hierdoor vindt stimulatie plaats van zenuwen, spieren, de bloedsomloop en het bindweefsel. De natuurlijke pijnbestrijders in het lichaam krijgen een ‘boost’ , terwijl tegelijkertijd het herstel wordt bevorderd.

De behandelmethode werkt bij acute klachten, en ook bij klachten die al langer aanwezig zijn. De behandeling wordt altijd aangepast aan de individuele klachten die er zijn. Wij kunnen je informeren over de mogelijkheden om jouw klachten aan te pakken.